EL NOSTRE PETROLI ÉS L’AIGUA

IMG_2459

El PSPV té una veu única: No al fracking.
Evaristo Martí, secretari General del PSPV de la Comarca Ports-Maestrat, va mantenir ahir una reunió amb els Socialistes de la Comarca, en la qual van estar presents el Secretari General Provincial del PSPV, Francesc Colomer, el Primer Secretari d’Alcanar, la Diputada del PSC d’Ulldecona, Nuria Ventura, i una nodrida representació dels socialistes de la comarca, reunió que es va convocar per analitzar la imminent autorització per part del Govern d’Alberto Fabra dels permisos per realitzar Fracking als pobles del Maestrat i els Ports, després de la seua legalització per part del Congrés i segons va posar de manifest el Secretari Autonòmic d’Indústria i Energia el passat 20 de novembre.Martí va ressaltar la unió dels socialistes en el posicionament del NO Al FRACKING: “El PSPV ve defensant i defensarà el nostre territori i les nostres gents en totes les institucions exigint el rebuig a la tècnica de la fractura hidràulica. Solament un partit unit i amb una sola veu pot ser coherent a l’hora de prendre decisions perquè és l’únic capaç de complir les seves promeses, alguna cosa que no pot fer el Partit Popular”. Mentre el PP als territoris afectats ha intentat enganyar a la ciutadania escenificant una paròdia en contra del fracking, els diputats del PP tant en les Corts Generals com en les Corts Valencianes, segueixen prestant el seu suport als governs que van a utilitzar el fracking anteposant els interessos del partit als interessos generals.
Per això ahir els socialistes de Castelló i del Baix Ebre es van donar cita a Vinaròs amb una voluntat comuna, la seva defensa contundent del territori i la seva oposició a la tècnica del fracking.
Mentre a Catalunya, segons va informar la Diputada del PSC, Nuria Ventura, s’han denegat els permisos sol·licitats a l’empresa Montero Energy per mancar de la mínima solvència tècnica i econòmica, Alberto Fabra està disposat a concedir-li els permisos.
El Partit Popular està desenvolupant un doble joc a la nostra província tal com s’ha demostrat quan s’han de posicionar davant les iniciatives plantejades pels socialistes. En aquelles institucions que no tenen competències per decidir es posicionen contra el fracking mentre que en aquelles que si tenen competències utilitzen la seua majoria absoluta per defensar la utilització de la fractura hidràulica, tal com estan fent en la Corts Valencianes o en el Senat on han donat llum verda a una llei d’impacte ambiental que justifica expressament aquesta tècnica tan catastròfica per al nostre medi ambient.
El secretari General de Ports-Maestrat, va criticar durament l’actitud hipòcrita dels dos diputats autonòmics del PP d’aquesta comarca, que mentre han volgut enganyar a la ciutadania fent veure que estan en contra del Fracking estan donant el seu suport a un Govern que va a autoritzar els permisos al nostre territori.
Donada la seguretat que aquest sistema d’extracció d’hidrocarburs contaminarà l’aqüífer del Maestrat, com així ho apunta l’informe de la taula d’experts de Castelló i l’informe del Consell València de Cultura, i la possibilitat que es puguin produir sismes importants a la comarca, els socialistes van a realitzar accions per intentar parar aquest despropòsit. Així els alcaldes i portaveus socialistes de la comarca van a sol·licitar una reunió amb el Conseller d’Indústria per traslladar-li el sentir de la ciutadania i demanar-li que no atorgui els permisos sol·licitats; presentessen mocions als ajuntaments per demanar que no es concedeixquen els permisos; exigiran que es posicionen les Confederacions hidrogràfiques de l’Ebre i del Xúquer.
Evaristo Martí va animar a mantenir el to reivindicatiu al carrer doncs és necessari que tota la societat civil es posicione en contra d’un projecte que solament té interès econòmic per a uns pocs i que arruïnarà el territori.
Per als socialistes la prioritat és la seguretat i el benestar dels ciutadans, “per això, com prioritzem a les persones la nostra postura és unànime, clara i contundent: NO Al FRACKING.”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: