El Ram

L’hotel Cardenal Ram porta més de 15 mesos tancat.

La desídia i inacció de la Diputació ha fet perdre 15 llocs de treball, 20 habitacions i moltes possibilitats de dinamitzar l’economia local.

Aquesta és la cronologia del tancament de l’hotel més emblemàtic de Morella,

31-03-2009
L’empresari que gestiona l’hotel finalitza la concessió. No obstant, conseguix una pròrroga de sis mesos per a poder-se jubilar.

30-09-2009
La concessió finalitza i l’hotel es tanca. 13 persones se’n van a l’atur.

16-10-2009 i 19-11-2009
El Grup Socialista de l’Ajuntament reacciona ràpid i presenta dues mocions per a que es licite la gestió de l’hotel de nou i que els treballadors no perguen els seus llocs de treball. A finals d’octubre, el PSPV-PSOE de la Diputació també presenta una moció.

4-11-2009
El president de la Diputació, Carlos Fabra, amenaça a l’Ajuntament a través d’una carta, en convertir en un centre administratiu l’hotel. El consistori respon immediatament. Mentrestant, als plenaris de la Diputació fica excuses per a no reobrir.

8-04-2010
Ximo Puig i el president en funcions de la Diputació, Francisco Martínez, apleguent a un acord de reobrir l’hotel, en una reunió a Castelló. Els problemes d’accessibilitat que al•legava Fabra, ja no existixen per a Martínez.

9-06-2010
El Grup Socialista de l’Ajuntament torna a presentar una moció per a exigir la reobertura dels hotels de la Fàbrica Giner i Cardenal Ram.

3-01-2011
El secretari provincial del PSPV-PSOE, Francesc Colomer, i l’alcalde de Morella, Ximo Puig, exigixen la reobertura en una roda de premsa a Morella. L’Hotel supera els 450 dies tancat i va camí dels més de 1000 de la Fàbrica Giner.

28/02/2011
L’alcalde de Morella, Ximo Puig, i el president de la Diputació, Carlos Fabra, es reunixen després de la inauguració del CEDES de Morella, per a buscar una solució al problema. Fabra li transmet a l’alcalde que no hi han problemes d’accesibilitat i que en breu tindrà una bona notícia.
03/03/2011
Carlos Fabra explica a El Mundo Castellón que sí que va hi haure una reunió, però que l’Ajuntament continúa sense solucionar els problemes d’accesibilitat. L’alcalde de Morella, Ximo Puig, envia una carta al president de la Diputació, amb l’informe de la policia local que garantix l’accesibilitat 24 hores. És el mateix informe que va presentar l’alcalde a Francisco Martínez el 8-04-2010.

04/03/2011
L’Ajuntament de Morella desmentix al president de la Diputació en el diari El Mundo Castellón, dient que no hi han els problemes mencionats. El portaveu del Grup Popular de Morella, Guillermo Sangüesa, després d’un any i mig sense dir res, envia un comunicat culpan a l’alcalde de Morella del tancament del Hotel.

05/03/2011
L’Ajuntament reitera per enésima vegada que no hi han problemes d’accesibilitat.

09/03/2011
El president de la Diputació, Carlos Fabra, diu en un acte a La Jana, que tornarà a obrir el Cardenal Ram, al resoldre’s els problemes d’accesibilitat. A més, anuncia un projecte faraònic a la Fàbrica Giner.

11/03/2011
L’equip de govern de l’Ajuntament de Morella presenta de nou l’informe de la policia local al plenari municipal. El portaveu del grup popular, Guillermo Sangüesa, reconeix que no hi han problemes d’accesibilitat, al contrari del que va dir una setmana abans.

14/03/2011
El president de la Diputació, Carlos Fabra, anuncia al Periódico Mediterràneo que l’Hotel reobrirà per al Sexenni, que tindrà lloc en agost de 2012. Segons afirmava, ara començaran les obres, despés d’un any i mig tancat. L’Hotel podria complir quasi tres anys tancat si es complixen les previsions de la Diputació.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: