Pressupostos

Pressuposots i pla d’austeritat

TREBALLEM PER MORELLA I PELS MORELLANS

La Generalitat Valenciana ha asfixiat la gestió dels Ajuntaments i dels seus proveïdors. En aquestos dies, s’ha fet públic que deu milers de milions d’euros i que no hi ha viabilitat per poder-los fer front. En el cas de Morella, ens deu més d’1,2 milions d’euros. Front a aquesta difícil situació, l’equip de govern del consistori municipal ha decidit fer un pla que garantisca el pagament als seus proveïdors.

 

UN PLA D’ACTUACIÓ BASAT EN 5 EIXOS:

BENESTAR

Uns pressupostos ajustats i austers, però mantenint les polítiques socials i el congelament dels impostos

Els pressupostos de l’equip de govern per a 2011 han sigut auster i ajustats a la realitat econòmica que viu el nostre país. En ells, s’ha prioritzat el pagament als proveïdors, pese al deute que manté la Generalitat amb el consistori. A més, aquest govern té clar que les dificultats econòmiques no han de repercutir en l’estat de benestar i, per això, s’han congelat una altra vegada els impostos i es manté la destinació de 70% A POLÍTIQUES SOCIALS i AL RECOLZAMENT A LES FAMÍLIES. L’Escola Infantil gratuïta, les ajudes als llibres de text, la subvenció a l’Escola de Música, la dinamització econòmica i cultural de la ciutat, les inversions, les ajudes a la llei de la dependència…

 

TREBALL

Reclamar el deute als acreedors de l’Ajuntament de Morella

L’equip de govern té clar que ha de reivindicar allò que pertany als morellans. La Generalitat no ha complit i deu al poble morellà més d’1,2 milions d’euros. Una quantitat que suposa el 33% del pressupost de la localitat i que s’ha convertit en el major obstacle dels morellans. No obstant, mitjançant els pressupostos i les operacions de tresoreria, l’Ajuntament ha anat pagant als seus acreedors en aquesta primera part de l’any. Hi han exemples significatius sobre la càrrega que suporta l’Ajuntament, com què la Generalitat encara deu l’obra del Portal de Sant Mateu executada a l’any 2006. Però l’Administració Autonòmica no és l’únic deudor de l’Ajuntament.

Renomar, l’empresa gestora dels parcs eòlics manté un deute de quasi 500.000 euros en l’Ajuntament, fruït de l’impagament de l’impost de Bens Immobles de Característiques Especials. Un impost, que s’ha aconseguit gràcies a la persistència de l’equip de govern, ja que l’empresa volia pagar el mateix que paguen els veïns pel seu habitatge. La justícia va donar la raó a l’Ajuntament i Renomar ha d’acatar el pagament de les anualitats de 2009 i 2010.

 

RENDIBILITAT

Venda d’actius creats per l’Ajuntament

L’empresa mixta Aigües i Serveis Públics, formada per l’Ajuntament de Morella i la mercantil Aigües de València es va crear a l’any 1997. En la constitució de la mateixa, l’Ajuntament es va quedar amb el 51% de les accions i l’empresa privada amb el 49%. Des d’aleshores, s’han millorat les canalitzacions de tota la localitat, de barris com l’Hostal Nou o la Puritat o, d’altres localitats, com Xiva i Ortells. A més, s’han construït pous, dipòsits, s’ha renovat el clavegueram… En definitiva, s’ha millorat l’abastiment i la qualitat de l’aigua i no s’han produït talls en el subministrament, com ocorria abans de la creació de l’empresa.

Ara, un any abans de que expirara la llicència, s’havia de renovar la concessió i l’Ajuntament entén que es pot reforçar la participació del sector privat, debut a l’èxit en la gestió. L’empresa ha multiplicat per 25 el seu valor i l’Ajuntament ingressa 900.000 euros. A més, continua quedant-se amb un 10% de l’empresa i amb la responsabilitat de la gestió, per la qual cosa, serà la institució la que aprove les tarifes d’este servei públic.

 

EXPERIÈNCIA

Nous impostos per a les empreses de fora que s’aprofiten dels recursos dels morellans

L’equip de govern va impulsar una impost que gravarà sobre aquelles empreses que s’aprofiten dels recursos dels morellans per a obtindre beneficis. Una nova ordenança que ja supera les expectatives recaptaròries del consistori. Este nou impost no s’aplicarà als veïns de Morella, per la qual cosa seran les empreses foranies a les que gravar.

 

EFICIÈNCIA

Programa d’austeritat i d’eficiència econòmica

Pensem que és el moment de fer política basada en l’austeritat i en l’eficiència. La crisi aguditza l’ingeni i tenim que buscar fórmules de mantindre l’activitat i reduir les despeses. En aquest punt es contemplen importants accions d’estalvi, en serveis com el consum elèctric, la telefonia o els productes de neteja.

 

UN ESFORÇ PRESENT QUE SENTA LES BASES DEL FUTUR DE MORELLA

El Pla per a fer front a la crisi econòmica, permetrà pagar als proveïdors i asseure les bases de l’economia del futur de la localitat. Volem una eixida social a la crisi, sense que ningú es quede al marge, comptant amb tots els morellans.

ComplimAnuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: