Sanitat

La sanitat que volem i mereixem


La sanitat que volem i mereixem no la tenim, per la ineficàcia i inoperància de la Generalitat Valenciana, responsable de la matèria sanitària al País Valencià, que no escolta les demandes que constantment s’han fet des de l’Ajuntament i des del Grup Socialista a les Corts Valencianes. Una situació que és més important que la política; ens afecta com a ciutadans individuals que som. Però la política del Partit Popular fa encara més gran el dèficit que patim a la nostra zona. L’eix de les nostres peticions és tenir una sanitat digna i, en molts d’aspectes, encara estem lluny.

Per això, necessitem més que mai l’articulació d’un moviment unitari per a defensar el caràcter públic, universal, de qualitat, integral, solidari i equitatiu de la nostra sanitat, la que mereixem com a ciutadans. El dret a la protecció de la salut per a tota la ciutadania és un dret fonamental de qualsevol estat democràtic.

La sanitat pública i de qualitat és un dels pilars fonamentals de l’estat de Benestar i del model socialdemòcrata. La salut va més enllà de l’absència de la malaltia i es considera un estat complet de benestar físic, mental i social.

La comarca d’Els Ports pateix grans deficiències en aquesta àrea bàsica. Tenim mancances claus com el transport sanitari urgent, la falta d’un centre de salut integrat o el fet de que estem a una mitjana de més de tres quarts d’hora del principal hospital de referència a Vinaròs, entre d’altres molts aspectes.

 

EXIGIM LA SANITAT QUE ELS MORELLANS ES MEREIXEN

Una SAMU a Morella 24 hores. Tenim carències en transport medicalitzat fins a centres hospitalaris de referència. Actualment sols contem amb una Unitat de Suport Vital Bàsic que no assoleix el transport medicalitzat. Tenim una SAMU a Vilafranca que sols està 14 hores, depenent a partir de les 22 hores de la unitat amb base a Sant Mateu. L’Ajuntament de Morella porta més de 10 anys reivindicant aquesta infraestructura bàsica i la Generalitat mai ens ha escoltat.

Disposar d’un Centre de Salut Integral a Morella que apropara tècniques i serveis hospitalaris als ciutadans de la comarca. Aquestes infraestructures sanitàries estan presents a moltes   comarques interiors valencianes. Gràcies a aquest Centre podríem gaudir d’un servei de radiologia, una unitat de Salut Sexual, completaríem l’assistència especialitzada ja existent en rehabilitació i Psiquiatria i comptaríem amb analítiques urgents  i Test de diagnòstic ràpid que evitarien el transport de mostres.

Millorar l’accessibilitat perquè el medi rural té dificultats d’accedir al segon nivell assistencial (hospitals, especialistes, proves complementàries…). Per aconseguir això és bàsic la millora de les infraestructures viàries i de comunicació, la millora del transport públic i una aposta clara i valenta per la tecnologia, fomentant la telemedicina i els canals de comunicació entre professionals i pacients.

Aquestes serien les peticions fonamentals que volem i, sobretot, mereixem. Però, la Generalitat governada pel Partit Popular mai ens ha escoltat, a pesar de les reiterades mocions aprovades en Ple o les compareixences a les Corts del portaveu de sanitat del Grup Socialista. Hi han d’altres qüestions, però amb aquestes, o part de les mateixes, podríem parlar d’una sanitat digna als Ports.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: