Diari de Campanya

Enceto una nova finestra per a compartir les meues vivències durant aquestes setmanes de campanya electoral.

L’hora de tots 20/05/2011

Tanquem este diari de campanya en la trobada amb els joves, en l’ànim i el coratge que sempre ha espentat el projecte de progrès.

Este matí hem anat a Vallibona donant suport a Juanjo. És una alegría compartir l’almorçar amb tot un poble que tots els divendres es junta al voltant d’una taula. És un exemple de conviència extraordinari.

Durant estos anys Vallibona ha millorat la seua façana, els serveis i la qualitat de vida. Recordo a Wenceslao. La seua herencia progresista i de bonhomía ens agermana. He vist ha Jaume que també fou alcalde socialista, un home valent que prompte fará 90 anys. Les millors emocions per fer front un dia que hem començat abans de les 9 defensant davant del col·legi la conversió del Colomer-Zurita en un centre cultural, universitari i de congresos. Per que el PP no ens ha deixat començar ja la seua rehabilitació?.

El programa conté un ample ventall de propostes per als joves. En el fons quasibé tot está fet pensant en ells perquè son l’impuls de la renovada Morella que entre tots anem fent.

Ànim i a votar. Gràcies.

Un esforç necessari 19-05-2011

Avui hem estat a València, en la sessió del Consell Valencià de Turisme. Estem treballant permanentment i, a pesar de la campanya, era molt important per a Morella estar a la presentació del Pla de Turisme d’Interior. Perquè per a nosaltres, la prioritat és la representació de Morella i dels morellans.

La política turística és fonamental i anem a continuar desenvolupant el nostre projecte. La continuació de les obres del Parador o el desplegament del Pla Estratègic de turisme són dos pilars bàsics. Però, sobretot, som un gran referent de turisme d’interior en la Comunitat, per la confiança i l’esforç del nostres empresaris turístics i tot el teixit comercial.

De vesprada, hem estat a Almenara. Allí, he vist que el PP es comporta igual que el PP de Morella. Fan els mateixos panfletos, sense presentar cap alternativa real i amb molta desqualificació. Front a això, la millor fòrmula és per la que sempre hem apostat ací o a Almenara: el treball i l’esforç.


Entre tots, construïm Morella 18-05-2011

Morella no és soles la ciutat. Tenim un gran terme. Xiva, Ortells, la Pobleta, Herbeset, les denes i els masos, tots som Morella. Avui, hem anat als tres primers i hem tornat a compartir bons moments en els veïns. A més, hem vist com, poc a poc, avance la renovació urbana de les localitats.

Per la vesprada, hem presentat el programa electoral als representants de tots els consells i associacions de la ciutat. Vull donar les gràcies als més de 50 assistents que s’han interesat per conéixer les nostres propostes. Més de 160 qüestions que entenem que són sinònim de l’avanç de la ciutat. Volem Més Treball, Més Benestar, Més Ciutat i Més Identitat. En definitiva, entre tots hem canviat Morella i entre tots la continuarem transforman.

La sanitat que mereixem 17/05/2011

En 15 anys, hem avançat en moltes coses, però hi ha una matèria que esta estancada. Des que Joan Lerma va fer el centre de salut, a Morella no s’ha avançat en sanitat.

Els morellans mereixen una sanitat digna, amb una SAMU 24 hores, un centre de salut integrat i visites d’especialistes. Es una qüestió de justícia i de sentit comú. Per això ho hem inclòs de nou en el programa i vole que siga una realitat. La salut de les persones es fonamental i en ella no es pot fer negoci.

Avui, també es el dia d’Internet i hem comprovat com a Morella l’index d’alfabetització en tecnologies de la informació i la comunicació es elevat, superior a la mitjana nacional.

Les noves tecnologies ens equiparen a la mitja i ens fan abandonar la perifèria de la perifèria.

En un dia com este, es oportú dir que nosaltres apostem per la telemedicina i la implantació de les noves tecnologies en la sanitat. Internet facilita l’aprenentatge a distancia de forma que que reduïm les barreres físiques. En ple segle XXI, el coneixement de les TIC es fonamental. Com també ho és tindre dret a una sanitat digna.

La seguretat és convivéncia 16/05/2011

Garantir les llibertats i el respecte és un dret de tots els ciutadans. Per això, la seguretat pública és la garantia de la igualtat entre les persones, a pesar de que alguns sempre han defés la privada.

Hem aconseguit uns mínims de delinqüència importants. Som la tercera ciutat de la Comunitat que més ha descendit la taxa de delinqüència, situant-nos com una de les més segures.

El quarter és l’estabilitat d’un cos policial que dóna garanties a la ciutadania. Volem ampliar en el futur els serveis i potenciar la junta de seguretat local, perquè no hi ha que baixar la guardia. També intentarem desburocratitzar alguns tràmits, com l’obtenció de les llicéncies d’armes.

La seguretat és convivéncia i un gran valor econòmic. Garantix la tranquil·litat dels nostres veïns i empreses. Morella i la comarca són segures. I el quarter millorarà les nostres garanties.

La imatge de l’abandó 15/05/2011

Avui hem anat a la Fàbrica Giner.Hem eixit des del Ram per a reivindicar l’absurd del seu tancament. Porta dos anys tancat per la falta d’eficàcia, de responsabilitat i per la desídia de la Diputació governada pel Partit Popular. Dos hotels tancats que han provocat que més de 25 persones estiguen aturades. Nosaltres ho lamentem profundament i tenim que continuar exigint que es liciten.

Feia un bonic dia de primavera i, poc després de les 11, hem agafat la Costa Nogueral per a aplegar a la Fàbrica Giner. Un lloc que va comprar la Generalitat presidida per Joan Lerma, i que va rehabilitar totalment per a convertir-la en el motor de l’esport i de la cultura  de la nostra ciutat. Des de que es va inaugurar, el PP l’únic que ha fet ha sigut llevar-li la gestió a l’Ajuntament.

Avui, hem comprovat el mal estat de les instal·lacions esportives i hem pujat fins el Mas del Collet, que és l’auténtica imatge de l’actitut del PP. El què anava a ser l’Escola d’Esports de Muntanya està avui totalment abandonada, més de quinze anys després de la seua rehabilitació.

Davant d’eixa desídia, nosaltres tenim projectes per a la Fàbrica Giner. Esperem obrir una nova etapa i recuperar un espai magnífic per al poble.

Un projecte en positiu 14/05/2011

Avui hem estat a Valéncia en el miting de Zapatero i Jorge Alarte. Pese a la voluntat d’alguns, la Plaça de Bous s’ha plenat. Perquè el 22 de maig és la gent la que té que prendre la decisió de qui governarà i, en estos moments, no hi ha cap raó per a recolzar a Camps.

Ara, acabem de celebrar l’acte principal de campanya. Vull donar de nou les gràcies a tota la gent que ha vingut i que ha plenat la part de baix del Teatre Municipal. Tal i com hem explicat, nosaltres tenim un projecte en positiu. Front al negativisme, a la confrontació, a la falta de donar solucions, nosaltres tenim un gran projecte per a tots els morellans. Un projecte basat en tres eixos: en que volem que la gent puga viure i treballar ací, al seu poble, en que volem construir una ciutat socialment avançada i en que volem que les nostres tradicions es combinen amb els nous valors, com la cultura, el benestar i, en definitiva, el progrés.

Front al negativisme, nosaltres fiquem un signe positiu ben gran, + Morella. I + Morella, significa Més Treball, Més Benestar, Més Ciutat i Més Identitat.

Morella, pròpia i universal 13/05/2011
Reprenem el diari de campanya després de que ahir no férem cap acció de campanya, degut al terratrèmol de Lorca. És molt trist que uns segons separen la vida de la mort i ens recorden el poder de la naturalesa sobre la humanitat. Des d’ací, només podem donar suport i recolzament als veïns de Lorca. Una ciutat on s’està construïnt un Parador de Turisme, com en Morella.

Morella va viure ahir una nit màgica, en la que se van fusionar la il·lusió dels mil joves de la ESO, el mestissatge dels professors i la direcció d’un artista excepcional, com Carles Santos, amb la ciutat i la seua gent.
La identitat de Morella està basada en la cultura. La d’ahir és la imatge de la Morella pròpia i universal que volem.

Vos animo a tots a que no vos perdeu l’espectacle d’esta nit a la Plaça de Bous, que segur serà inolvidable.

La renovació de la ciutat 11/05/2011
La ciutat es construeix dia a dia. Es la suma de les grans inversions i les xicotetes obres el que millora el servei als veïns.En estos anys, hem fet un gran esforç en la renovació urbana, com demostre els més de dos milions d’euros invertits en la darrera legislatura.Quan arreglem un carrer, molts es queden amb el canvi visual, però el mes important son les instal·lacions subterrànies, el clavegueram, les conduccions d’aigua, la xarxa elèctrica… Hem renovat  molts de carrers de gran importància. L’últim ha sigut el Blasc d’Alagó, la Plaça de tot el poble. I com deia, el important es el que hi ha per baix i el que hi havia, que eren pèrdues d’aigua, falta de connexió de clavegueram i conduccions en mal estat.L’altra aspecte important de la renovació urbana es la imatge, el canvi més visual. I per a entendre esta qüestió, només cal veure el que diu la gent de fora quan ve a Morella i es queda impressionada en el canvi de la ciutat
Les persones primer 10/05/2011
Una societat avançada com la que hem construït entre tots a morella, se basa en la cohesió social.

Desde el govern socialista vam fer la residència de la tercera edat, i ara el centre de dia a pesar de la minúscula ajuda de la Generalitat. Molt poques poblacions en la Comunitat Valenciana poden dir que tenen un centre de dia municipal.

La dreta s’ompli la boca moltes vegades de les polítiques d’ajuda a les famílies, però a l’hora de la vertat, l’únic cert és què Morella és un dels escassos municipis de la província de castelló que tenen una escola infantil gratuïta,  estalviant a les famílies més de 300 € mensuals. Al mateix temps, recolzem a les famílies en les ajudes als llibres de text, en la escola municipal de música, en el club dels xiquets, en el recolzament a associacions… Les ajudes ací son una realitat.

I ara ampliem els serveis del centre de dia com el menjador social, els tallers de memòria o els tallers de fisioteràpia, i a més facilitem l’entrada dels usuaris. Estem potenciant i ampliant els serveis com també ho volem fer en la escola infantil.

La Morella social, la Morella de tots, la Morella que no sap d’exclusions, és la Morella progressista.

Treballar a Morella 09/05/2011

La nostra gran ambició és què tots els morellans i morellanes tinguen treball. Per a nosaltres mai ha sigut excusa que l’ajuntament no tinga certes competències. Tot el què passa a Morella és competència nostra. La primera prioritat, és què els morellans tinguen treball, i per això treballem.
Hem sigut capdavanters en polítiques de promoció econòmica. De fet, vam ser el primer ajuntament de la província en fer una empresa pública per tal d’incentivar la creació de llocs de treball. Ara, obrirem una nova etapa de promoció econòmica i treball per a tots.
La dreta més dreta 08/05/2011
Avui, hem compartit una bona estona a Benicarló amb els candidats dels Ports i el Maestrat i el candidat a president de la Generalitat, Jorge Alarte, entre d’altres. Precisament, allí he vist el cartell de Camps, que per cert, s’havia amagat des de fa ja un temps. M’ha sorprés que el seu eslogan és “centrats”, ja que no ell no està molt centrat. Com tampoc ho està el PP, que s’ha radicalitzat més que mai. L’odi, el rencor i el despreci a la convivéncia estan aflorant en les últimes intervencions dels distints polítics. Soles així es pot entendre l’atac de Gonzàlez Pons als membres del Tribunal Constitucional. La seua connivéncia m’ha fet recordar a Francisco Tomás i Valiente, un progresista en qui vaig compartir uns grans momemts. Ell va ser president del Tribunal Constitucional i va ser assasinat per ETA. El despreci de Gonzàlez Pons ens fa atisbar que estem davant de la dreta més dreta d’Europa.
En el discurs d’avui, també he recordat la importància de les pròximes eleccions locals i autonòmiques. El PP només intenta parlar de Zapatero, perquè mai s’ha acabat de creure l’estat d’autonomies ni el paper dels ajuntaments. Estem davant unes eleccions locals i autonòmiques en les què ens juguem el futur de la Comunitat Valenciana i dels ajuntaments. A Morella, sempre ho hem tingut clar. Ningú pot fugir de les seues responsabilitats.
Arrels més profundes per a un futur més fort 07/05/2011
Avui hem baixat a Vallivana, en lleialtat en les nostres arrels. Ha sigut un dia dur, especialmen per la pluja. Esperem que no ens coste una pulmonia, però, una altra volta, ha segut un magnífic dia de convivència entre morellans. La identitat dels morellans es basa en el respecte a les nostres arrels i la capacitat entre tots de reescriure una història de progrés i benestar. L’any que ve, és any de Sexenni i gràcies a l’acord de l’Ajuntament i el Ministeri, esperem dirigir-nos a Vallivana per un nou camí. Un sender pel què peregrinarà el sentiment d’un poble. Tots els morellans gaudirem i sentirem este espai, siga quin siga l’època de l’any.La convivència és una qüestió fonamental. En les nostres tradicions cabem tots, sense excloure a ningú. Perquè sabem d’on venim, sabem on anem. Contra el fanatisme, els que insulten i els que descalifiquen. A la nostra Morella cabem tots, inclús ells. A la que ells proposen, molts no cabríem.
Més Morella 06/05/2011
Esta nit hem encetat de nou una campanya electoral per la democràcia. Com sempre, el Partit Socialista de Morella vol proposar idees i debatre sobre com es pot millorar la nostra ciutat. En front del negativisme, en contra de l’insult, els socialistes defensem les propostes, el treball i les idees. I, per això, amb tota il·lusió anem a combatre democràticament per a guanyar Més Morella.
Anuncis

3 Responses to “Diari de Campanya”

  1. Ya no engañáis a nadie, mire que es malo el capitalismo que está devorando a todos los socialistas del país, mientras engordan sus carteras.

  2. Tens tota la raó, Ximo. El PP només té l’argument de Zapatero i s’oblida que en estes eleccions se vota a nivell local.

Trackbacks

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: