El nostre partit

L’agrupació actual del PSPV-PSOE es va crear en Morella el 29 de juliol de 1978, en un acte celebrat en el Teatre Municipal. La van formar els més veterans socialistes de Morella.

Aniceto

Els jóvens que estaven prop del partit, tenien aquell dia una cita d’interès evident. La celebració del primer “Aplec dels Ports” a Todolella, que necessitava la seua presència en l’organització. 9 octubre 1978

Bufaven vents democràtics, derivats d’una exemplar transició democràtica, i es feia inajornable la democratització dels Ajuntaments. El PSPV-PSOE de Morella, es va proposar acudir a la primera convocatòria democràtica , i va iniciar contactes amb aquelles persones que es podien afiliar al partit i que pogueren formar part d’una candidatura municipal. JoseMiguelAdellEls veterans de l’agrupació, amb gran visió de futur van permetre que els primers llocs de la candidatura foren ocupats pels més jóvens. La candidatura encapçalada per Jose Miguel Adell Ramia, va aconseguir uns excel·lents resultats , donades les circumstàncies del moment, aconseguint 800 vots i 300 més que els que el partit havia tret en les eleccions generals celebrades dos mesos abans. L’èxit de les eleccions municipals, junt amb la labor del partit a l’Ajuntament, va dotar el PSOE en Morella d’un prestigi i va posar els fonaments per a una positiva presència en la vida morellana que s’ha anat renovant en successives eleccions municipals. El primer Ajuntament democràtic, va governar sense crispació, augmentant ostensiblement els serveis municipals, i realitzant la construcció de la piscina municipal, demandada pels veïns. L’agrupació ha tingut també important presència a altres nivells, i diversos dels seus militants ( Javier Fabregat i Ximo Puig) van formar part de les candidatures a les Corts Generals i les Corts Valencianes.

anys80

En 1983 la candidatura Municipal va estar encapçalada per Ximo Puig, i va quedar a només huit vots de la que seria vencedora, encapçalada per Francisco Blasco; PSPV 4 regidors, PDL 5 regidors i AP 2 regidors. Entre els anys 1982 a 1987, es va portar l’aigua de la “Carcellera” i es va rehabilitar la Casa Ciurana, entre altres èxits. Ximo Puig va eixir triat Diputat tant a les Corts Valencianes com a la Diputació Provincial. Al gener de 1987, va dimitir l’Alcalde Francisco Blasco, a causa de les pressions rebudes en la tramitació del necessari Pla General d’Urbanisme.


Ernesto Blanch CabezaEl crispat procés del PGOU va influir de manera decisiva en les eleccions municipals de 1987. La candidatura del PSPV la va encapçalar Ernesto Blanch que va aconseguir 5 regidors per 6 el PP. Durant el mandat del PP, 1987 Riteta-Llaneses va interrompre la col·laboració que fins llavors hi havia hagut entre les forces polítiques municipals sent molt pocs els èxits municipals aconseguits, a pesar que des de la Generalitat Valenciana es van incorporar accions com la construcció del Centre de Salut de Sant Miquel i l’Escola de Primària a l’Alameda.

El PSPV va presentar Javier Fabregat Antolí, en la candidatura de 1991, que es va convertir en el primer Alcalde Socialista de Morella després d’una campanya en què es va intentar explicar la necessitat plantejar-se seriosament el futur de la ciutat. fabregatEls tres eixos en què es va assentar la política del PSPV en l’Ajuntament, van ser : 1) La posada en valor del patrimoni cultural, i per tant l’aprovació del PGOU amb el màxim respecte als ciutadans, incorporant els projectes de rehabilitació del nucli urbà i l’albereda, el polígon i les vivendes del Tint. 2) La participació dels morellans en la vida municipal, a través dels Consells Municipals. 3) L’equilibri del desenvolupament entre els diversos sectors econòmics : Serveis i Turístic, Agricultura i Ramaderia i Polígon Industrial. El mandat socialista, va significar el fi de la crispació ciutadana, el diàleg com a ferramenta de treball, i el començament de la recuperació urbanística de Morella, amb la compra de nombrosos edificis, terrenys en l’Albereda i renovació urbana, tant per a la millor qualitat de vida dels morellans, com per a remarcar la diferència en valors patrimonials a favor d’una Morella que es convertia en líder del turisme d’interior de la Comunitat Valenciana.

Amb Ramon Rubial en l’antiga Seu PSPV-PSOE

El gran impuls donat en aquesta legislatura es recollida per el següent candidat, que serà un Ximo Puig molt més madur i amb molt més bagatge i experiència que aquell jovenet que emprenia una aventura electoral a l’any 1983. Corria l’any 1995, i el PSPV-PSOE, amb el seu candidat, repeteix resultats i consolida la majoria absoluta del període anterior.

 

ximoXimo Puig encara repetirà tres vegades més, en 1999, convocatòria en la que aconsegueix el màxim de regidors que mai ha tret cap partit en el nostre municipi en democràcia: 7 regidors d’un total de 11, en 2003 (6 regidors), i 2007 (amb 7 regidors de nou), legislatura actual i en la que la tònica de modernització, preocupació pels problemes i atenció dels ciutadans, l’elaboració de grans obres i infrastructures, i la projecció cultural, patrimonial i turística a la que ha arribat Morella converteixen a la nostra ciutat en un model evident a seguir, no només per la resta de municipis socialistes de la Comunitat Valenciana per la seua exemplar gestió, sinó també per la gran majoria de pobles d’interior de l’estat espanyol, on Morella es coneguda, gràcies al projecte socialista i el gran recolzament social que ha obtingut aquest per part de la ciutadania, per ser una de les ciutats que ha sabut conjugar millor la modernitat amb la tradició, així com per a trobar el seu lloc en el complicat mercat turístic d’interior, i per establir un model social de convivència i benestar que augmenta de manera substancial la qualitat de vida dels habitants de la nostra xicoteta però emprenedora ciutat.


 

Govern2003 Imatge de l’equip de govern PSPV-PSOE a Morella 2003-2007.

 

COMISSIÓ EXECUTIVA-30 DE JULIOL DE 1978

CANDIDATURES A LES ELECCIONS MUNICIPAL DEL PSPV-PSOE MORELLA

EXECUTIVA LOCAL PSPV-PSOE MORELLA

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: